Health & Fitness

Sneller herstellen na duursport

What you’ll learn

  • Leer hoe je zelf je benen behandeld met IASTM na duursport.
  • Leer je eigen benen masseren en melkzuur afvoeren.
  • Leer hoe je bij jezelf trigger points kan behandelen door Jones technieken, trigger point massage en foam roller oefeningen.
  • Leer de basisachtergrond omtrent pneumatische compressie therapie, dry needling, massagetoestellen, IASTM en enkele cruciale supplementen.

Requirements

  • Deze cursus is gemaakt voor alle duursporters die voornamelijk hun onderste ledematen belasten en willen leren deze onderste ledematen zelf te behandelen om sneller te herstellen na inspanning.

Description

Sneller herstellen na duursport. In deze cursus legt Mathias Van Den Broeck, die zowel een master in kinesitherapie (fysiotherapie) als in osteopathie heeft behaald, enkele tips en trucs uit om sneller te herstellen na duurtrainingen zoals wielrennen, hardlopen of triatlon. De cursus is ook interessant voor andere atleten die hun onderste ledematen veel gebruiken tijdens trainingen/wedstrijden.

In de cursus worden een aantal technieken aangeleerd om spierpijn en stijfheid te verminderen na een zware duurtraining. De technieken die gebruikt worden zijn triggerpoint massage, Jones technieken voor triggerpoints, massagetoestel technieken, IASTM (instrument assisted soft tissue mobilizations) en foam rolling oefeningen. Ook de basisprincipes van dry needling worden uitgelegd en dry needling van de mediale proximale gastrocnemius spier wordt getoond, maar het toepassen van dry needling zonder medische achtergrond wordt ten alle tijden afgeraden.

Enkele tips over suppletie van Calcium, Vitamine D en Magnesium wordt uitgelegd. Het kleine theoretische gedeelte over triggerpoint therapie is geïntegreerd. Het belang van goede nachtrust en cooling-down wordt uitgelegd en de theorie over de werking van pneumatische compressietherapie wordt ook behandeld.

Als je een wielrenner, hardloper, triatleet, of een andere atleet bent die zijn onderste ledematen veel gebruikt, dan is deze cursus ideaal voor je om te leren hoe je sneller kunt herstellen.

Who this course is for:

  • fietsers
  • lopers
  • triathleten
  • andere sporters die de onderste ledematen intensief belasten

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button

AdBlocks

Turn off the ad blocker